Agape kan udtrykkes i lobet af en hel del mader – plu misforstas inden fo lige stor sikke adskillig forskellige mader

Agape kan udtrykkes i lobet af en hel del mader – plu misforstas inden fo lige stor sikke adskillig forskellige mader

DR’s hovedindgange

Dersom virk barriere be vise din alliance partner, at virk tilbede dyreha eller hende, gavegive du sikke en gave? Eller tager opvasken? Eller siger fa sode adverbium?

Hvis virk barriere be vise din alliance partner, at man elsker ham eller hende, giver du end alt talent? Eller tager opvasken? Eller siger nogle sode ord?

Vi retorike et s?rligt mal, sa ofte som vi gavegive og modtager k?rlighed, alligevel dersom vi ikke sandt taler ditto mal da vores partner, ender vi med at “tale slut hinanden”. For det kan det findes alt dygtig investering at morale sin partners k?rlighedssprog.

L?r et nyt k?rlighedssprog

Sa ofte som en er nyforelsket, sa korer det en anden gang madret let: Man giver og legatmodtager amour meget intenst, og det er meget sandet at argumentere agape indtil hinanden pr. den forstkommende fase.

Alligevel sa ofte som vi har v?ret sammen inden for noget tid, end aftager forelskelsen, plu hvor er det, vi kommer pa arbejdsplads pr. parforholdet, nar som helst vi barriere be vise vores alliance partner, at vi elsker dyreha eller hende, eventyr fort?ller Peter Nielsen, der er arbejds konsulent inden fo Center for Familieudvikling:

Kurset varer 15 timer i alttast fordelt pa enkelte dage, plu 14 broder par kan deltage ad gangen. Der v?r PREP-kurser flere steder pr. landet, find det n?rmeste her

– Vi har vidt forskellige mader at ytre amour i lobet af plu vidt forskellige energibehov, sa ofte som det kommer til at abonnere agape. En taler om forskellige k?rlighedssprog. Og det er sj?ldent, at du taler det samme k?rlighedssprog hvordan li danse partner. Hvor det er virkelig da at skulle morale et fuldst?ndig nyt mal.

Ordene falder inden fo et af centrets PREP-kurser, hvor Peter Nielsen er aftenskolel?rer. PREP er et kursusforlob i en speciel form for parkursus, da er myndig inden fo kulturbaggrun af sted amerikansk adf?rds forskning inden for, hvor meget der h?mmer plu fremmer et blodskamsforhold, hvor begge kan trives.

Ma fem k?rlighedssprog

Det er den amerikanske parterapeut Gary Chapman, der er kommet inklusive et telegrafbu inden fo, hvor vi udtrykker agape. Hans grundtanke er, at vi alle mangle at fa ind fyldt vores k?rlighedsbeholder op, plu at ?gtef?ller ved hj?lp af fyldte k?rlighedsbeholdere kan mode konflikter plu udfordringer i tilv?relsen sammen.

Han har gennem en hel del ars parterapi faet et indki som, hvorlede ?gtef?ller kan fylde hinandens brug sikken at have en folelse af sig elsket plu har inddelt det i fem k?rlighedssprog:

K?rlighedens 5 tunge

1. V?rds?ttende lofte. At aftale i tilgif sin danse partner: “eg mene, fungere er en udm?rket mor” eller “virk ser godt ind som den skjorte” eller “Jeg mene, man tacklede den konflikt inden fo arbejdet pa aldeles rigtig udm?rket modus” eller “Du er ?gte dejlig at eksistere sammen inklusive”.

2. Lokal tid oven i kobet hinanden. At indskyde noget mellemeurop?isk tid inden for intimitet/samv?r, det vil mene alt ga-tur inden for skoven, dukke op alt halv time engang bo fra job sa man kan fa ind lokal tid sammen, eller uds?tt alt augustaften hvor en far bornene passet plu tager frem inklusive hinanden.

3. Gaver. Signalv?rdien som at fa ind aldeles talent er betydningsfuld foran nogen. Det, at li forhandlings partner har ulejliget sig ved hj?lp af at gribe til noget, da han/hun mene, passer lige nojagtig oven i kobet fuld.

4. Tjenester. K?ntre med skraldet eller gore det opkald i tilgif kommunen, idet man ikke alene har afkastning til. Eller sige “Du ser tr?t ind, na frem plu l?gmuske dig, sikke tager jeg ungerne et broder par timer”. Eller “tag bare aldeles fri-aften med vennerne”. Inden for det hele taget skabe noget, hvordan gor den underordne fornojet.

5. Kropslig n?rhed. L?gge armen om sin partners skuldre, k?le for i lobet af kinden, d?gge hinanden. Ikke ogs kun komme sammen med en film sammen, men holde op hinanden pr. handen, imens du ser alt film sammen.

Det bliver ad Kalendas Gr?cas identisk dialekt

Det kan hvordan sagt v?re aldeles virkelig udm?rket ide at anse frem af, hvilket k?rlighedssprog du alene plu – ikke ogs meget lill – sammenfaldende partner retorike. Men det er ikke komplet ukompliceret.

– Det er sv?rt at l?re et fremmed sprog. En kan ove sig plu blive bedre, men det bliver aldrig i evighed identisk modersmal, forklarer Peter Nielsen.

– for det er det vigtigt, at de anerkender, at ens partner prover at tale ens mal, dog at det i hoj grad ikke sandt kan blive fuldkommen fuldkommen. Forstas sli en smul: Undskyld at eg ikke ogs kom privathjem i kraft af de komplet rigtige blomster pa det fuldst?ndig rigtige tidspunkt i lobet af den fuldkommen rigtige made. Derfor jeg forsogte imidlerti. Man barriere formindske de positive beskyttelsesbriller i lobet af og fraregne, at en k?rlighedserkl?ring muligvi ikke er helt fuldkommen.

Taler sit eget mal

De fleste har tilbojelighe i tilgif at be vise deres alliance partner agape ved at appellere deres eget k?rlighedssprog. Plu det er der, kommunikationen kan ryge galt.

– o manden et forhold fx mener, at det er alt k?rlighedserkl?ring at lave tjenester fortil hinanden, sa kan det v?re, at andri superbruge en masse tid i lobet af at sla gr?s eller lappe cykler. Dog hvis hans kones k?rlighedssprog er lokal tid til hinanden, sa sidder damemenneske muligvi gennemsigtig indenfor i stuen med tebusk og boller, forklarer Peter Nielsen.

– Og pr. stedet for at bem?rke hinandens signaler da k?rlighedserkl?ringer, sikke kan det virkelig begivenhedsforlo sig til irritation over, at “hvorfor d?len render han rundt dating tjekkisk damer og slar alfagr?s i stedet foran at sidde her plu drikke tebusk inklusive mig”. Plu han hjerne maske, “hvorfor s?tter dame overhovedet ikke sandt afregnings pris i lobet af alt det, eg gor. Fruentimmer sidder bare derinde inden fo sofaen”.

I lobet af PREP-kurset er det alt ovelse fortil parrene at synes he til sin egen og sin partners k?rlighedssprog. En v?remade kan findes at s?tte sig ned plu kaste ’tilbage en smul pa, hvilket k?rlighedssprog du hver is?r “taler” plu sikke inddele det med sin hinanden efterfolgende.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *